Hår transplantation

Hårtab kan ses hos både mænd og kvinder og kan have mange årsager.

Oftest skyldes hårtab arvelige faktorer, dvs. at det er genetisk bestemt. Dette gælder især for mænd som også oftest er ramt. Her drejer det sig typisk om hårtab over en årrække. Oftest startende omkring 20 års alderen men kan starte før. Hårtab aftager eller ophører typisk omkring 45-50 års alderen, hos mænd i takt med at testosteron niveauerne falder.

Andre gange skyldes hårtab hormonelle forandringer og kan være forbigående eller hårtab kan skyldes sygdomme.  Det er derfor vigtigt at klarlægge årsagen til hårtab, især hvis det er sket over en kort tid dvs. indenfor 6-12 mdr. eller hurtigere så vil vi anbefale at man først konsulterer sin læge og får undersøgt at der ikke er nogen medicinsk årsag til hårtabet. Det kan f.eks. være vitamin mangel, hormon mangel eller andet.

Hvis hårtabet ikke er særlig udbredt kan det ofte stoppes eller begrænses med medicin (finasterid) og minoxidil der begge modvirker omdannelse af testosteron til DHT som menes at den direkte årsag til at hår med tiden udtyndes og til sidst falder ud.

En anden metode er PRP/PRF behandling hvor blod udtages fra din arm, og centrifugeres. Herefter udtages plasma som indsprøjtes i hovedbunden. De rige vækstfaktorer m.v. styrker håret og gør det modstandsdygtigt mod hårtab og gør hårene tykkere.

Det er en behandling som udføres i klinikken og det kan du læse om her: PRP/PRF behandling 

Hårtabet er en realitet

Når hårtabet er en realitet og hårrødderne er faldet ud er hår transplantation den næste mulighed for at få genetableret din hår pagt.

Vores læge har selv gennemgået en hårtransplantation og kan derfor fortælle dig præcis hvordan det foregår.

Vi har samarbejde med flere anerkendte klinikker og læger i Istanbul som har stor erfaring og ekspertise i hårtransplantation. Vi kan derfor sikre dig en god kvalitet til en god pris, uden overraskelser. Med i prisen kommer der både en forundersøgelse i Danmark og en kontrol efterfølgende ligeledes i Danmark. Vi sender billeder til klinikken/lægen og sørger for kommunikationen så du blot skal finde flybilletterne.

Vi har pakker med og uden hotel overnatning, så du kan selv vælge om du vil stå for hotel-booking også eller overlade det til os. Vi booker altid 4 eller 5 stjernede hoteller og du får oplyst hvilket hotel du kommer til at overnatte på. Du kan også tilvælge transfer til og fra lufthavnen så du ikke skal spekulere i din transport. Alt efter ønsker kan vi stå for det hele lige fraset booking af flybillet som du selv skal gøre.

Endelig kan du også tilvælge PRP-behandling efter hårtransplantation, som vi er kraftig anbefalet efter hår transplantation. Der anbefales 3 behandling med 1 mdr. mellemrum. Dette styrker håret vækst rigtig meget.  PRP behandlingerne udføres i vores klinik i Århus af Dr. Yilmaz Evcil.

Hår Transplantations Teknikker

I dag arbejder man ud fra 2 hår transplantations-teknikker. Begge foregår i Lokalbedøvelse.

  • FUE/Safir FUE (Follicel Unit Extraction)
  • DHI (Direct Hair Transplant)

Begge metoder kræver oftest at man bliver klippet skaldet. Det er vigtigt at klipningen af håret foregår i klinikken og man må ikke klippe sig skaldet inden ankomst, ellers er det ikke muligt at planlægge den optimale hårtransplantation da man ud fra det eksisterende hårs tæthed vurdere hvor der skal transplanteres mest hår og hvor der skal transplanteres færre hår.

Ved DHI teknikken kan man transplantere længere hår, hvorfor ikke behøver at være helt så kortklippet som ved FUE/Safir FUE teknikken. Klinikken styrer selv hårklipningen.

Safir FUE (FUE: Follicular Unit Extraction)
Foregår ved at hårene skæres fri med en maskine (mikro motor unit) og høstes med pincet som er special designet til dette.

Hårene ligges i en special opløsning for at bevare dem levedygtige. Herefter åbnes kanalerne hvor håret skal transplanteres til, med en kniv, hvor det nyeste er en safir kniv (deraf navnet Safir FUR), som giver mindre åbninger og mindre ar. Hårsækkene placeres derefter i disse kanaler/åbninger.

Det er altafgørende for resultatet at kanalerne åbnet i hårets naturlige vækstretning og afhængig af området i hovedbunden at åbningerne har forskellige vinkler. Dette er afgørende for at opnå et naturligt resultat.
DHI (Direct Hair Implant)
Ved denne teknik høstes hårene på samme måde som ved FUE/Safir Fue teknikken men implantationen foregår ved at hårrødderne lægges i en lille fyldepen lignende anordning.

Med denne pen kan håret skubbes ind i hovedbunden og på den måde er der ikke behov for at åbne kanaler med en Safir kniv. Det kræver stor ekspertise af den som implanterer håret for at få et godt resultat da man ikke har de åbne kanaler til at vejlede hvor hårrødderne skal placeres.

Denne proces tages typisk længere tid og er mest velegnet til transplantationer hvor der skal implanteres relativt få hårrødder (<3500).

Teknikkerne udvikles dog hele tiden og grænserne flytter sig løbende. Der er fordele og ulemper ved begge metoder. Der findes mange myter. Spørg hvor læge hvis du har specifikke spørgsmål.

Kan man kun transplantere hår til og fra hoved bundet?

Vores samarbejdsklinikker kan også transplantere hår til øjenbryn som mangler eller til skæg hvis man ønsker større skægpagt. Ring eller skriv til os for at få nærmere information om hvordan det foregår og priserne for disse behandlinger. Man kan også tage hår fra andre steder på kroppen og transplantere den på hovedbunden hvis ikke man har nok resterende donor-hår i hovedbunden.

Hvordan foregår et forløb...?

Først tages der billeder af din hovedbund hele vejen rundt og sendes til hårtransplantationsklinikken som vil vurdere hvilken behandling der er bedste egnet til dig ud fra det antal grafts som klinikken skønner er nødvendigt for at opnå et godt resultat. Billederne kan du enten selv sende (via WhatsApp eller mail) eller så kan vi tage dem og sende dem til hårtransplantationsklinikken, det er helt op til dig.

Det er lidt forskelligt fra klinik til klinik. Man da de fleste rejser 2-3 dage så ofte er forløbet således.

For de som kun er i Istanbul i 2 dage er hår-afvaskningen dagen efter dagen for transplantation.

Man får efter hårtransplantationen udleveret relevant medicin og inden hjemrejse udleveret et kit til hår afvaskning og afhængig af ens ”pakke” så gives et specialkit med som indeholder vitaminer og hårplejeprodukter de første 3 mdr. efter behandlingen.

Hår transplantations udførende klinik/læge udvælger den rette hårtransplantations teknik til dig. Hvis man skal have transplanteret mange hår, så kan de være nødvendigt med hårtransplantation ad 2 omgange da der er begrænsning på hvor mange hår man kan tage pr. seance. Ligeledes til hår-implantations teknikken afhænger af hvor mange hår man skal have transplanteret.

Du er altid velkommen til at ringe til os på +45 51 71 71 31 eller booke en gratis tid til en uforpligtende samtale om hår transplantation for at høre om det er noget for dig.

Hvad kan man forvente og hvad skal man passe på med, efter hårtransplantation?

På Selve dagen kan man godt føle træthed og ømhed men helst ikke stærke smerter. Man kan normalt godt gå en aftentur i Istanbuls byliv men man skal tage den med ro. Dagen efter kan du typisk sagtens gå på opdagelse i Istanbuls gader og stræder og du skal forvente at have det godt med ømhed men ikke deciderede smerter i hovedbunden.

Man må ikke slå hoveder mod noget. Man skal passe rigtig godt på det transplanterede område i især de første 14 dage efter hårtransplantationen.

De første 10-14 dage skal man vaske håret efter de anvisninger som hårtransplantationsklinikken giver.

Efter 12-14 dage skal man vaske sårskorperne af, det instrueres du i af hårtransplantationsklinikken. Ofte har de video materiale på YouTube hvor det er vist hvordan du gør. Ellers kan Dr. Yilmaz Evcil guide dig.

Ml. 2-4 uger efter hårtransplantationen vil du opleve Shock-tab af hår. Dvs. at hår både i det transplanterede område og i donor området falder ud. Det er blot hårstråene som falder ud og man skal undgå at gå i panik. Hårsækken bliver i og efter ca. 3 mdr. begynder der at gro nyt hår.

Ml. 3-6 mdr. begynder at se hårvæksten af det blivende hår

Ml. 12-18 mdr. efter hårtransplantationen vil håret være vokset ud til det blivende resultat.

Hårtransplantation Pakker

For alle pakker gælder at du selv skal booke din flybillet.

I alle pakker er 3 PRP behandlinger (værdi kr. 6.000) inkluderet efter hjemkomst og lægekontrol ved Dr. Yilmaz Evcil i ml. 6-12 mdr. afhængig af din pakke. Hvis PRP behandling ikke ønskes kan 5.000 kr. fratrækkes nedenstående pakke-priser.

Husk at hårtransplantation begrænses af de antal hår som du kan donere. Det er derfor ekstrem vigtigt at vælge en god og anerkendt klinik da an typisk maksimalt har donorhår til 2 hårtransplantationer.

Alle priserne er med Safir FUE teknik. Med DHi teknik betales tillæg på kr. 2.000

Alle transfers og hoteller er der inkluderet 2 overnatninger. Ved én ekstra overnatning tillægges kr. 1000.

Vi tilbyder også transplantation af hår til:

Skæg og øjenbryn

Pris for hårtransplantation til skæg afhænger af mængden:

Ved transplantation til flere områder tillægges: Ovenstående pakkepriser plus kr. 1.000

Ved begrænset skægområde aftales pris.

Pris for hårtransplantation til øjenbryn: Ovenstående pakkepriser minus kr. 1.000

Klar til at få en hår transplantation?

Kontakt os for at booke en pakke eller en speciel løsning til dig, du kan ringe på +45 51 71 71 31 eller kontakte os ved at klikke på knappen nedenfor.